SIXPACK, zo krijg jij er één!

Een sixpack krijgen is voor iedereen mogelijk! Ze zeggen wel eens een ‘’abs are made in the kitchen’’. Een gezegde wat in feite ook zeker klopt! Wat als wij je vertellen dat je al een sixpack hebt. Hoe dat zit, lees je in dit artikel

Een sixpack krijg je niet, maar deze maak je zichtbaar. Zoals we al eerder beschreven heeft iedereen een six pack. Sommige mensen hebben geen sixpack maar een fourpack of een eightpack. Bij de meeste mensen zijn hun buikspieren verborgen onder een laagje vetweefsel. Bij mannen worden de buikspieren meestal goed zichtbaar rond de 10-12% en bij de vrouwen rond de 18 – 20%.

Buikspieren zichtbaar maken
Om je buikspieren zichtbaar te maken is het dus van belang droger te worden. En nee, je verbrandt geen plaatselijk vet rondom het buik gebied bij het doen van vele buikspieroefeningen. Je buikspieren komen alleen tevoorschijn als je vet verliest. Dit heeft te maken met je voeding. Droger/slanker worden doe je dan ook alleen door onder je energiebehoefte te eten.

Hoe snel je een sixpack kan hebben
Het is erg afhankelijk van je vetpercentage. Zo zal bijvoorbeeld een man met een vetpercentage van 20% langer onderweg zijn naar een sixpack dan een man met een vetpercentage van 15%.

Buikspieren trainen
Een spier kan je laten groeien, dat geldt dus ook voor de buikpieren. Voor de buikspieren zijn talloze oefeningen te vinden op het internet. Probeer ze dan ook op verschillende manieren te trainen, zo prikkel je de spier waardoor er geen gewenning ontstaat. We raden aan om 2 tot 3 x per week je buikspieren te trainen. Naast dat zichtbare buikspieren er goed uit zien, zijn ze ook nog eens uiterst effectief. Je buikspieren spelen namelijk een belangrijke rol bij het uitvoeren van vele oefeningen en bewegingen in het dagelijks leven.

Tips voor het krijgen van zichtbare buikspieren
Naast het trainen van de buikspieren is het ook van belang om je voeding onder controle te hebben. Een aantal punten waar je op kan letten zijn:
• Eet eiwitrijke voeding
• Kies voor volkoren producten
• Tegenwoordig zijn er frisdranken die nog geen 2 calorieën per glas bevatten. Kies deze in plaats van de reguliere frisdranken.

Conclusie
Zoals beschreven en uitgelegd heeft dus iedereen een sixpack verstopt onder een laagje vet. De tijdsperiode om deze zichtbaar te krijgen ligt onder andere aan jou startpunt. Om je sixpack zichtbaar te krijgen is het van belang dat je minder gaat eten. Daarnaast kan je de buikspieren ontwikkelen door ze met regelmaat te trainen.

Share this post